|
2.gün
Last post 02-22-2012 11:00 PM by hasan424242. 29 replies.
-
01-17-2012 1:47 AM
|
|
-
hasan424242

- Mesajlar 20
|
Dün itibari ile ameliyat oldum,bugün ikinci gün,okuduklarimdan ameliyatın zor olacağını tahmin ediyordum ama tahminimden daha zor bir gece geçirdim,şimdi biraz daha rahat gibi,ama sanki üstüne bundan sonra hiç basamayacagim gibi geliyor,ben aynı gün cikabilmeyi bile düşünmüştüm,:),inşallah en kısa zamanda herkes sagligina kavuşur, yarın cikabilecegimi söyledi doktor,bugün bir iki hareket söyledi yatakta onları yapmaya başladım,en kısa zamanda çıkar çıkmaz.fizik tedaviye başlayacağım,bilgi vermeye devam ederim,uykusuzluktan gözlerim yanıyor.
|
|
-
-
-
-
hasan424242

- Mesajlar 20
|
Hastaneden çıktıktan sonraki gün fizik tedavi sürecine başladım, moral ve motivasyonum açısından çok önemli oldu, doktor bir hafta sonra kontrol için geleceksin dediğinde fizik tedaviye başlamamı söylemişti ama ben daha önce ameliyatı olup bu süreci geçirmiş arkadaşlarımın söylediği üzere hemen başlamak istedim, çok da isabetli oldu, şu an itibariyle çok şükür 90 derece açısını epeyce bir geçtim, İnşallah haftaya yani 7. veya 8. günde tam açılma sağlanır en azından fizyoterapistim öle diyor, ameliyat öncesi dönemde yapdığım hazırlıklarında bu zamanda çok faydasını görüyorum, ameliyattan önce yaklaşık bir yıl boyunca sakatlandıktan sonra sürekli çalıştırdım ayağımı, en az 6 ay yüzmeye deavam ettim sonra sürekli bileklerime ağırlık bağlayıp hem oturur vaziyette hem de yüzüstü vaziyette çalıştırdım, elastik bandajlardan alıp onlarla çalıştırdım oturduğum yerde sürekli ayağımı oturduğum yere doğru bastırarak kuvvetlendirdim, fizyoterapinin ikinci koltuk değnekleri olmadan ve ağırlığımı vermeden yaklaşık 7-8 adım yürüdüm, menüsküs yırtığı da dikildiği için yürüme biraz zaman alacak sanırım ama eğer o olmasa sanırım haftaya yürümeye başlayabilirdim, fakat menüküsün dikişleri açılacabileceğinden üstüne basmak yasak bir süre daha, üstüne ağırlık vermeden ufak adımlar atılabilir, fizik tedavide ayrıca elektrik dalgaları veriyorlar dizin üst kas grubuna güçlenmesi ve duyarlılık kaznması için buz tedavisi ile birlikte...süreç devam ediyor.
|
|
-
-
-
-
hasan424242

- Mesajlar 20
|
bugün itibari ile evde dinleniyorum, iki gün önce hastanede fizik tedaviden sonra -orda zaten terledim- bekleme yerinde soğuğa maruz kalmaktan mütevellit şifayı kaptım, dün fizik tedavide normalde oturduğum yerden bacaklarım düz 2 kilo kaldırabilirken yarım kilo dahi kaldıramadım ve inanılmaz bir halsizlik vardı bacaklarım ağrıyordu, fazla da açılmadı bacaklarım tam dikişlerin üzerinde de hala olan bir ağrı ortaya çıktı, dün bol bol yattım bugünde fizik tedaviye gitmedim, arkadaşlara tavsiyem soğuğa çok dikkat etmeleri, ayrıca dün kontrolüm vardı doktor yaranın iyi olduğunu dikişlerin bu cuma yani 11. gün alınabileceğini söyledi, ama garanti olsun Pazartesi -14.gün- alalım dedi, dikişlerin alınması da moral açısından önemli, her gün yeniden duş alabileceğini bilmek çok güzel, şimdi streç ile bir sürü sar sarmala uğraş ayağını koyamazsın üstüne basamassın ıslandı mı ıslanmadı mı endişe edersin, zaten onun içinde duş almıyorum, bir kere alabildim, teke gibi olduğumu düşünüyorum.:). artık biraz daha sabretmek lazım....süreç devam ediyor.
|
|
-
-
-
-
-
-
-
-
-
hasan424242

- Mesajlar 20
|
Re: 7.gün ve sonrası, bugün 16. gün
iki gün önce dikişlerim alındı, bir sıkıntı yok şükür kapanma gerçekleşmiş, fizik tedaviye de gidiyorum sürekli, ama çok güçsüzüm bünye olarak, savunmasız ve dirençsiz, sürekli bir halsizlik hali var, gidip gelmelerle alakalı birşey mi, havalar soğuk onunla mı alakalı, yoksa ameliyat ile mi alakalı anlamadım, sürekli terliyorum veya sürekli üşüyorum, iyi oldum derken 10 dakika sonra üşümeye başlıyorum, tam geçti derken terlemeye başlıyorum, anlamadım bu nasıl iş, kullandığım ilaçlarla mı alakalı yoksa ameliyat geçiren herkes mi böyle bir hafta önce üşütmüştüm onun etkilerimi bilemiyorum, neyse bugün doktora gideceğim zaten İnşallah, fizik tedavi sürecide iyi gidiyor genelde bir gün ara ile gidiyorum, bünyem sürekli halsiz, 4-5 gün önce araba kullanmaya başladım, ilk deneme biraz sıkınıtlı idi ama kendimie güvenim geldi hemen, inanın araba kullanmaya başlamak çok güzel, bir çok açıdan rahatladım, şimdi istediğim zaman Fiziğe gidip gelebiliyorum çok şükür, fizik tedavi de iyi gidiyor fizyoterapistimin söylediğine göre, hala koldtuk deynekleri ile yürümeye devam ediyorum, ağırlık vermeden ayağımı yere koyuyorum, iki gündür ameliyatlı ayağımda baldırlarımda inanılmaz bir ağrı var, parmak değmiyor nerdeyse, neden kaynaklandı bilemiyorum, kırgınlığımla mı alakalı, yoksa fizyoterapist farklı bir kaç hareket yaptırmıştı onunla mı alakalı bilemedim, her neyse iyi oluruz İnşallah, süreç devam ediyor....herekese geçmiş olsun....
|
|
|
|
|